REKLAMA
Hruškový džem s korením
Keď ho budete variť cez víkend, rozvoniate si celý byt vianočnou vôňou. 😍 Je ideálny ako jedlý darček pre malých aj veľkých maškrtníkov a ani vám nezaberie veľa času.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 1 kg hrušky
- 200 gr cukor
- 1 PL mletá škorica
- 1 čajová lyžička mletý badyán
- 1 čajová lyžička mletý zázvor
- 1 citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
Hrušky očistíme a pokrajáme na malé kocky. Vložíme ich do hrnca, prisypeme cukor a za občasného premiešania varíme na miernom ohni cca 1 hodinu. Keď hrušky zmäknú, buď ich roztlačíme vidličkou, alebo ich mixneme ponorným mixérom tak, aby nám v džeme ostali kúsky hrušiek. Teraz pridáme citrónovú šťavu a koreniny. Dobre premiešame a varíme, dokým sa džem nezredukuje a nezhustne. Hruškový džem naplníme do sterilizovaných pohárikov, ktoré postavené hore dnom zabalíme do deky a necháme do druhého dňa vychladnúť. Z tejto dávky mi vyšli 3 poháriky 150 ml. Dobrú chuť!😋