REKLAMA

Zdroj: Nevena1987 from Canva

Hruškový puding

Je to tradičná česká pochúťka z hrušiek. Povidla je skvelým doplnkom na pečenie alebo len tak na chlieb.

REKLAMA
Takýto hruškový koláč tromfne aj krémový zákusok! Chuť hrušiek v plnej paráde

Recept nájdeš v tomto článku

Takýto hruškový koláč tromfne aj krémový zákusok! Chuť hrušiek v plnej paráde

Ingrediencie

porcií
10
  • 2 kg Hruška Pridané do
  • 1 kg cukor Pridané do
  • 1 ks Citrón Pridané do
  • štipka škorice Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Hrušky umyte, ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na menšie kúsky.

2. Krok

Hrušky vložte do veľkého hrnca, pridajte cukor a šťavu z jedného citróna.

3. Krok

Priveďte do varu a varte na miernom ohni, kým sa hrušky úplne nerozvaria. Neustále miešajte.

4. Krok

Keď sú hrušky uvarené, pridajte štipku škorice a premiešajte.

5. Krok

Hrušky varte asi hodinu, kým nezhustnú.

6. Krok

Hotový puding naplňte do sterilizovaných pohárov a dobre uzavrite.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov