REKLAMA
Zdroj: Nevena1987 from Canva
Hruškový puding
Je to tradičná česká pochúťka z hrušiek. Povidla je skvelým doplnkom na pečenie alebo len tak na chlieb.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 2 kg Hruška
- 1 kg cukor
- 1 ks Citrón
- štipka škorice
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Hrušky umyte, ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
Hrušky vložte do veľkého hrnca, pridajte cukor a šťavu z jedného citróna.
3. Krok
Priveďte do varu a varte na miernom ohni, kým sa hrušky úplne nerozvaria. Neustále miešajte.
4. Krok
Keď sú hrušky uvarené, pridajte štipku škorice a premiešajte.
5. Krok
Hrušky varte asi hodinu, kým nezhustnú.
6. Krok
Hotový puding naplňte do sterilizovaných pohárov a dobre uzavrite.