REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Hubové rizoto so syrom
Recept na pravé talianske rizoto s hubami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 350 g ryže arborio
- 500 g hub
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 150 g strúhaného parmezánu
- 1 l zeleninového vývaru
- 120 ml bieleho vína
- 3 Lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V hrnci si rozohrejte olivový olej a pridajte jk nemu nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom. Orestujte ich do zlatista.
2. Krok
Po chvíli k nej pridáme aj nakrájané huby a orestujeme ich pokiaľ nepustia šťavu.
3. Krok
Postupne prisypeme do hrnca ryžu a miešajte ju, kým sa nezačne lepiť na dno hrnca. Potom prilejte biele víno a varíme ho pokiaľ sa nevstrebe do ryže.
4. Krok
Postupne do ryže prilievame vývar, vždy len toľko aby sa stihla vyvariť. Takto uvaríme ryžu do mäkka. Trvá to cca 20 minút.
5. Krok
Keď je rizoto hotové, pridáme do neho ešte strúhaný parmezán a premiešame ho.
6. Krok
Podľa chuti tiež pridáme soľ a korenie.
7. Krok
Rizoto na záver môžeme dozdobiť bylinkami.