Zdroj: from_my_point_of_view for iStockPhotos
Huby krémová omáčka recept
Tento recept poznám z detstva, keď moja babička robila krémovú hubovú omáčku, ktorú sme všetci milovali. Odvtedy používam jej recept ako svoju tajnú zbraň na rýchle, jednoduché a chutné jedlo, ktoré sa vždy dobre vydarí. Táto krémová hubová omáčka je vždy hitom, či už ju podávame k cestovinám, mäsu alebo zelenine.
Ingrediencie
- 500 g čerstvé huby
- 2 Cibuľa
- 2 nakrájané strúčiky cesnaku
- 200 ml Krém
- 50 ml bieleho vína
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 PL olivový olej
- 1 ČL oregano
- 1 ČL tymián
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu hubovej omáčky najprv očistite huby, ale neumývajte ich. V opačnom prípade absorbujú vodu, čo ovplyvní konzistenciu omáčky. Potom ich nakrájajte na tenké plátky.
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Stojí to za námahu, pretože omáčke dodajú hlbšiu chuťovú komplexnosť.
Teraz vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nie sú priesvitné. Dávajte pozor, aby príliš nezhnedli, inak zhorknú.
Pridajte na plátky nakrájané huby a smažte ich asi 5-7 minút, kým nezhnednú a voda sa z nich neodparí. V tejto fáze pridajte štipku soli, ktorá pomôže vylúčiť vodu z húb.
Teraz prilejte biele víno a nechajte niekoľko minút redukovať. Víno dodá omáčke jemnú kyslosť a hĺbku.
Potom pridajte smotanu, oregano a tymián a na miernom ohni varte 10-15 minút.
Nakoniec hubovú a smotanovú omáčku jemne osolíme a okoreníme. So soľou buďte opatrní, pretože počas varenia sa obsah soli v omáčke zvýši.