REKLAMA

Zdroj: from_my_point_of_view for iStockPhotos

Huby krémová omáčka recept

Tento recept poznám z detstva, keď moja babička robila krémovú hubovú omáčku, ktorú sme všetci milovali. Odvtedy používam jej recept ako svoju tajnú zbraň na rýchle, jednoduché a chutné jedlo, ktoré sa vždy dobre vydarí. Táto krémová hubová omáčka je vždy hitom, či už ju podávame k cestovinám, mäsu alebo zelenine.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g čerstvé huby Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml Krém Pridané do
  • 50 ml bieleho vína Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 PL olivový olej Pridané do
  • 1 ČL oregano Pridané do
  • 1 ČL tymián Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Na prípravu hubovej omáčky najprv očistite huby, ale neumývajte ich. V opačnom prípade absorbujú vodu, čo ovplyvní konzistenciu omáčky. Potom ich nakrájajte na tenké plátky.

2. Krok

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Stojí to za námahu, pretože omáčke dodajú hlbšiu chuťovú komplexnosť.

3. Krok

Teraz vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nie sú priesvitné. Dávajte pozor, aby príliš nezhnedli, inak zhorknú.

4. Krok

Pridajte na plátky nakrájané huby a smažte ich asi 5-7 minút, kým nezhnednú a voda sa z nich neodparí. V tejto fáze pridajte štipku soli, ktorá pomôže vylúčiť vodu z húb.

5. Krok

Teraz prilejte biele víno a nechajte niekoľko minút redukovať. Víno dodá omáčke jemnú kyslosť a hĺbku.

6. Krok

Potom pridajte smotanu, oregano a tymián a na miernom ohni varte 10-15 minút.

7. Krok

Nakoniec hubovú a smotanovú omáčku jemne osolíme a okoreníme. So soľou buďte opatrní, pretože počas varenia sa obsah soli v omáčke zvýši.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov