REKLAMA

Zdroj: gkrphoto from Getty Images

Huby marinované v octe

Recept na chutné marinované huby v octe, ktoré sú vhodné ako príloha.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
7
  • 1 kg čerstvé huby (najlepšie bobkový list alebo masliak) Pridané do
  • 1 l vody Pridané do
  • 0.6 pohár Jablčný ocot Pridané do
  • 0.3 pohár cukor Pridané do
  • 3 listy Vavrín Pridané do
  • 5 zrná Korenie Pridané do
  • 3 čajové lyžičky soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

140 min.
1. Krok

Najprv huby umyjeme a odrežeme poškodené časti. Zo skúsenosti viem, že najlepšie je to urobiť hneď po zbere. Huby sú čerstvé a ešte nestratili svoju chuť.

2. Krok

Vodu s prídavkom soli prevarte. Keď voda začne vrieť, pridajte huby a varte ich približne 20 minút. Nezabudnite, že huby by mali byť ponorené vo vode; ak je ich viac, môžete pridať trochu viac vody.

3. Krok

Vychladnuté huby nalejte do čistých a suchých pohárov a snažte sa, aby v nich bolo čo najviac húb.

4. Krok

Teraz si pripravte marinádu: vodu, ocot, cukor, bobkový list a nové korenie. Varte, kým sa cukor nerozpustí. Zo skúsenosti viem, že marinádu možno mierne upraviť a pridať korenie podľa vlastnej chuti.

5. Krok

Huby v pohároch zalejte horúcim nálevom. Pod zátkou je dobré nechať trochu miesta.

6. Krok

Teraz stačí poháre uzavrieť a postaviť hore dnom na približne 24 hodín, aby sa ochladili a nakladali.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov