Zdroj: gkrphoto from Getty Images
Huby marinované v octe
Recept na chutné marinované huby v octe, ktoré sú vhodné ako príloha.
Ingrediencie
- 1 kg čerstvé huby (najlepšie bobkový list alebo masliak)
- 1 l vody
- 0.6 pohár Jablčný ocot
- 0.3 pohár cukor
- 3 listy Vavrín
- 5 zrná Korenie
- 3 čajové lyžičky soľ
Najnovšie letáky
Postup
Najprv huby umyjeme a odrežeme poškodené časti. Zo skúsenosti viem, že najlepšie je to urobiť hneď po zbere. Huby sú čerstvé a ešte nestratili svoju chuť.
Vodu s prídavkom soli prevarte. Keď voda začne vrieť, pridajte huby a varte ich približne 20 minút. Nezabudnite, že huby by mali byť ponorené vo vode; ak je ich viac, môžete pridať trochu viac vody.
Vychladnuté huby nalejte do čistých a suchých pohárov a snažte sa, aby v nich bolo čo najviac húb.
Teraz si pripravte marinádu: vodu, ocot, cukor, bobkový list a nové korenie. Varte, kým sa cukor nerozpustí. Zo skúsenosti viem, že marinádu možno mierne upraviť a pridať korenie podľa vlastnej chuti.
Huby v pohároch zalejte horúcim nálevom. Pod zátkou je dobré nechať trochu miesta.
Teraz stačí poháre uzavrieť a postaviť hore dnom na približne 24 hodín, aby sa ochladili a nakladali.