REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Husacia pečeň Foie gras
Lahodná husacia pečeň na stýl Foie gras.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 husacia pečenň
- 2 jablko
- hnedý cukor
- hrubozrnná soľ
- portské víno
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Pečeň nakrájame na 1 cm tenké plátky. Musí byť veľmi studená, pretože sa rýchlo topí.
2. Krok
Ošúpeme a nakrájame jablká na plátky. Obalíme ich v cukre z oboch strán. Rozohrejeme si panvice a pečieme do skaramelizovania z oboch strán.
3. Krok
Na panvicu vložíme plátky pečene a opekáme cca 2 minúty z každej strany do zlatista. Plátky vyberieme. Tuk zlejeme nabok avšak trochu tuku necháme na panvici. Na panvicu prilejeme portské a zredukujeme šťavu na omáčku.
4. Krok
Na tanier poukladáme plátky jabĺk, na ne kladieme plátky pečene a polejeme šťavou. Servírujeme s chlebou alebo bagetou.