Zdroj: Pixabay: mrpizzamandc
Indické chrumkavé vyprážané kuracie stehná
Nič sa nevyrovná tomu, keď ochutnáte nádherné vrstvy indického korenia, ktoré sa šťavnato prelínajú do chrumkavého obalu kurčaťa!
Ingrediencie
- 500 gms Kuracích stehien
- 2 poháre rastlinného oleja na vyprážanie
- 1 pohár múka
- 1⁄4 pohár Kukuričného škrobu
- 1 pohár cmar
- 2 lyžičky Zázvorovo-česnakovej pasty
- 1 čajová lyžička Kurkumového prášku
- 2 lyžičky kajenského korenia
- 1 čajová lyžička garam masala
- Soľ podla chuti
Najnovšie letáky
Postup
Začnite zmiešaním zázvorovo-česnakovej pasty, kurkumy, kajenského korenia, garam masaly a soli v miske. Tieto koreniny dodávajú kurčaťu jedinečnú indickú chuť a je nevyhnutné nevynechať žiadnu z nich.
Do zmesi korenia pridajte kuracie stehná, aby boli dobre obalené. Kuracie mäso marinujte aspoň 30 minút. Čím dlhšie budete kurča marinovať, tým lepšie sa chute vstrebú.
Po marinovaní ponorte každé stehno do cmaru a potom ho obaľte v zmesi hladkej múky a kukuričného škrobu. Cmar napomáha zmäknutiu kurčaťa, zatiaľ čo kombinácia múky a kukuričného škrobu zabezpečí, že kurča bude chrumkavé.
V hlbokej panvici na strednom ohni rozohrejte rastlinný olej. Pred pridaním kurčaťa sa uistite, že je olej dostatočne horúci, aby sa zabránilo rozmočeniu. Dobrým ukazovateľom je, keď malá kvapka cesta zasyčí a vystúpi na povrch.
Teraz opatrne vložte kúsky kurčaťa do horúceho oleja a smažte, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Snažte sa panvicu nepreplniť; v prípade potreby smažte po častiach, aby ste zabezpečili rovnomerné prepečenie.
Keď je kurča dokonale opečené, vyberte ho a osušte na papierových utierkach, aby ste odstránili prebytočný olej.
Smažené kuracie mäso podávajte horúce, s pikantným tamarindovým čatní alebo jogurtovou raitou, aby ste si vychutnali kompletnú indickú hostinu.