REKLAMA
Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 3 strúčiky cesnak
- 2 ks čerstvé paradajky
- 1 balenie kokosové mlieko light
- 1 hrnček uvarený cícer
- 1 ks limetka
- 1 pl čakankový sirup
- 1 hrnček špaldová múka
- 1 ks biely grécky jogurt
- 1 kl kypriaci prášok
- 1 kl chili vločky
- mletá paprika - sladká
- kari korenie
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Opražíme si šalotku a cesnak. Pridáme lyžičku chilli, mletej papriky, čierneho korenia a štipku kari korenia.
2. Krok
Pridáme nakrájané paradajky a necháme dusiť, kým sa z nich nevytvorí kašovitá hmota.
3. Krok
Pridáme uvarený cícer (ja normálny cícer noc pred varením namočím do studenej vody a potom ho ešte cca. 40 min varím vo vriacej osolenej vode).
4. Krok
Zalejeme kokosovým mliekom, pridáme šťavu z jednej celej limetky a dochutíme čakankou (alebo javorovým sirupom).
5. Krok
Pridáme soľ (prípadne korenie podľa chuti) a podávame s domácim pečivkom.
6. Krok
Domáce pečivo na štýl indického chlebíka "naan": Zo špaldovej múky, jogurtu, kypriaceho prášku a štipky soli vypracujeme cesto. Necháme ho chvíľu oddýchnuť. Vytvarujeme placky a opečieme na panvičke s kúskom olivového oleja.