REKLAMA
Zdroj: Canva
Jablkové pité
Recept na dobré jablkové pité, ktoré je ideálne pre všetkých milovníkov jablkových dezertov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 3 ks veľké jablká
- 200 g cukru
- 1 lyžička mletého škorca
- 250 g hladká múka
- 150 g masla
- 1 ks vajce
- 1 ks kypriaci prášo
- štipka soli
- práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Najprv si pripravte plnku. Jablká nastrúhajte na jemno. Pridajte k nim 100g cukru a škoricu a dôkladne premiešajte.
2. Krok
Múku preosejte do väčšej misy, pridajte zvyšný cukor, kypriaci prášok, maslo, vajce a štipku soli. Rukami vypracujte cesto.
3. Krok
Dno a boky tortovej formy (s priemerom cca 26 cm) vysteľte papierom na pečenie. Cesto rozdeľte na dve polovice. Jednu polovicu vyvaľkajte a vložte do formy.
4. Krok
Na korpus vložte jablkovú plnku a pokryte druhou polovicou cesta, ktorú tiež vyvaľkajte na veľkosť formy.
5. Krok
Pité pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-35 minút do zlatista.
6. Krok
Po vychladnutí posypte prípadne práškovým cukrom a môžete podávať.