REKLAMA
Jablkové rezy s orechovou penou
Sviatočný koláčik plný jabĺk a orechov, nenáročný na suroviny a prípravu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 200 g maslo
- 200 g práškový cukor
- 6 žĺtkov
- 200 g polohrubá múka
- 150 g mleté orechy
PLNKA
- 11⁄2 kg očistené a postrúhané jablká
- 4 pl kryštálový cukor
ORECHOVÁ PENA
- 6 bielkov
- 150 g práškový cukor
- 150 g mleté orechy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Maslo a práškový cukor vymiešame dopenista, postupne pridáme žĺtky, nakoniec vmiešame preosiatu múku a mleté orechy.
2. Krok
Cesto dáme na vymastený plech vysypaný polohrubou múkou a vo vyhriatej rúre upečieme tak napoly.
3. Krok
Vyberieme, rozotrieme plnku z jabĺk podusených s cukrom a na ňu ozdobne navrstvíme tuhý sneh vyšľahaný s cukrom a mletými orechmi.
4. Krok
Koláč vložíme späť do rúry a dopečieme. Ak chceme mať koláč ešte sviatočnejší, pofŕkame ho polevou z roztopenej čokolády.