REKLAMA
Jablkovo makový koláč zo pšena
Skúšali ste už pšeno v dezerte? Výživné a zdravé raňajky pre celú rodinu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Koláč
- 150 pšena
- 350 ml vody
- 100 g jablkového pyré
- 1 ks jablko
- 50 g proteínu netreba
- 50 g mletého maku
- 40 g slivkového lekváru
- 10 g vanilínového cukru
Poleva
- 70 g jablkového pyré
- 50 g slivkového lekváru
- 5 g kakaa
- 10 g čokoládového proteínu netreba
- 10 g roztopeného kokosového oleja
- 30 g roztopenej čokolády
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Pšeno prepláchneme vriacou vodou (2-3krát). Pšeno dáme do hrnca, zalejeme cca 350ml vody a za občasného miešania varíme na slabom plameni , kým vsiakne tekutinu a zmäkne, približne 15-20 minút.
2. Krok
Jablko očistíme a nastruháme. Pridáme k uvarenému pšenu.
3. Krok
Ďalej pridáme mak, pyré, lekár, proteín, cukor a všetko spolu zmiešame. Zmes dáme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre na 180 stupňov približne 35 minút.
4. Krok
Všetky ingrediencie na polevu vymiešame do hladka. Vylejeme na upečený koláč a necháme chvíľu v chladničke. Poleva nestuhne.