Jablkovo-orechový koláč
Recept na rýchly jablkovo-orechový koláč, ktorý sa hodí na nedeľné popoludnie.
Ingrediencie
Koláčové cesto
- 400 g múka
- 2 ČL kypriaci prášok
- 300 gr cukor
- 230 ml rastlinný olej
- 6 kus vajce
- 1 ČL vanilková esencia
- 1⁄4 ČL soľ
- 80 ml Pomarančová šťava (čerstvo vylisovaná)
Jablková náplň
- 3 ks jablká
- 3 Tablespoon cukor
- 1⁄2 ČL škorica
- 220 gr nasekané oriešky
Cukrová poleva
- 260 gr práškový cukor
- 3 Tablespoon Zmes mlieka a smotany
- 1 Tablespoon Vanilková vôňa
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu orechového jablkového koláča najprv zmiešajte jablká a orechy so škoricou a cukrom a nechajte ich rozpustiť.
Zdroj: Youtube
V kuchynskom robote vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Pridajte vanilkový extrakt a soľ. Preosejte múku s práškom do pečiva a pomaly ju pridajte do zmesi na koláč. Do misy kuchynského robota striedavo s múkou pridajte olej a pomarančovú šťavu.
Zdroj: Youtube
Formu na pečenie vyložte papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Do formy naplňte tretinu koláčovej zmesi a potom pridajte trochu jablkovej a orechovej zmesi. Obe náplne striedajte.
Zdroj: Youtube
Nakoniec cesto preložíme zmesou.
Zdroj: Youtube
V tejto chvíli môžete z oboch náplní pripraviť aj muffiny a piecť ich približne 35 minút.
Zdroj: Youtube
Zmiešajte všetky prísady na polevu a miešajte, kým nevznikne krém.
Zdroj: Youtube
Jablkový koláč pečte v rúre pri 180 stupňoch 40 až 50 minút. Pocukrujte ho a posypte orechmi.
Zdroj: Youtube