Jablkový koláč s čokoládovou polevou
Jablkový koláč s čokoládovou polevou je jedným z mojich obľúbených dezertov. Pripravujem ho pravidelne pri rôznych príležitostiach a vždy je veľkým hitom.
Ingrediencie
- 150 g múka
- 75 g cukru
- 1 ks vajce
- 125 g masla
- 3 ks jablká
- 1 čl škorice
- 150 g čokolády na varenie
- 50 g masla na polevu
Najnovšie letáky
Postup
Na cesto položíme jablká a pečieme ich v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút.
Múku preosejeme do väčšej nádoby, pridáme cukor, vajce a nakrájané maslo. Rukami vypracujeme cesto. Toto je dôležité pre zachovanie chrumkavej textúry koláča.
Čokoládu na varenie a maslo na polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Jablká nakrájame na malé kocky a zmiešame ich so škoricou. Ak máte jablká trochu kyslejšie, môžete pridať trochu cukru na osladenie.
Upečený koláč prelejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.
Cesto vyvaľkáme a položíme na dno formy. Vyvaľkanie by malo byť vždy na ľahko pomúčenej doske, aby sa cesto nelepilo.
Na cesto položíme jablká a pečieme ich v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút.
Čokoládu na varenie a maslo na polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Upečený koláč prelejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.