REKLAMA
Zdroj: Alexey Borodin from Getty Images
Jablkový koláč s kyslou smotanou
Recept na fantastický jablkový koláč s kyslou smotanou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 4 ks stredné jablká
- 200 g kryštálového cukru
- 125 g masla
- 3 ks vajcia
- 200 g hladká múka
- 1 ks prášok do pečiva
- 150 g kyslej smotany
- vanilkový cukor
- škorica
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Začnite tým, že si pripravíte náplň z jabĺk. Jablká nakrájajte na mesiačiky opražte ich na panvici s 100g cukru a masla.
2. Krok
Medzitým si pripravte cesto. Vo veľkej mise zmiešajte vajcia a zvyšných 100g cukru, Potom pridajte múku, prášok do pečiva a štipku soli.
3. Krok
Plech na pečenie vymastite a posypte múkou. Cesto vložte na plech tak, aby boli okraje vyvýšené.
4. Krok
V miske vymiešajte kyslú smotanu s cukrom a zmes vylejte na cesto.
5. Krok
Na cesto uložte nakrájané jablká.
6. Krok
Koláč pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 45 minút. Po vytiahnutí ho nechajte vychladnúť na plechu a potom ho jemne posypte vanilkovým cukrom a škoricou na dosiahnutie lahodnej chuti.