REKLAMA
Jablkový koláč s pudingom
Rýchly a sýty koláč s jablkami a pudingom, veľmi jednoduchý na prípravu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 3 kus vajíčko
- 50 g palmarin
- 200 g cukor
- 175 g múka
- vanilkový cukor
- kypriaci prášok
- 3 kus jablko
- 1 puding
- 300 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Začneme prípravou jabĺk. Tie si očistíme a nakrájame na malé štvorčeky.
2. Krok
Zvlášť si zamiešame cesto, zmiešame cukor, vajíčka, múku, palmarin, kypriaci prášok a vanilkový cukor.
3. Krok
Cesto vylejeme do pripravenej formy natretej palmarinom.
4. Krok
Jablká rovnomerne poukladáme na cesto.
5. Krok
Dáme piecť na cca 20 minút na 180°C
6. Krok
Keď je cesto hotové necháme vychladnúť a zatiaľ si uvaríme puding podľa návodu na sáčku.
7. Krok
Puding rovnomerne vylejeme na cesto. Necháme vychladnúť. Môžeme posypať škoricou alebo škoricovým cukrom a podávať.