Zdroj: DAPA Images from Canva
Jablkový koláč v tortovej forme
Recept na vynikajúci jablkový koláč, ktorý som piekla v tortovej forme.
Ingrediencie
- 350 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 2 ks vajce
- 150 g masla
- 5 ks jabĺk
- 70 g kryštálového cukru
- 1 kl škorice
- 3 pl citrónovej šťavy
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Z múky, práškového cukru, jedného vajca, masla a štipky soli vypracujeme cesto. Hotové cesto necháme odpočívať v chladničke aspoň pol hodiny.
Medzitým si ošúpeme jablká, nakrájame ich na tenké plátky a dáme do hrnca s cukrom, škoricou a citrónovou šťavou. Jablká dusíme pokiaľ nie sú mäkké.
Cesto rozdelíme na dve časti. Prvú časť vyvaľkáme a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy. Na cesto položíme jablká a zakryjeme ich druhou časťou cesta, ktorú sme vyvaľkali a nakrájali na tenké prúžky.
Koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 35 minút.
Po vychladnutí ho môžeme posypať práškovým cukrom a naservírovať.