Zdroj: DAPA Images from Canva
Jablkový páj
Recept na klasický americký jablkový páj, ktorý všetci zbožňujeme.
Ingrediencie
Cesto
- 225 g hladká múka
- 1 čajová lyžička cukor
- 1 čajová lyžička soľ
- 140 g maslo
- 4 polievkové lyžice studená voda
Náplň
- 6 kus jablká
- 100 g cukor
- 1 čajová lyžička škoricový prášok
- soľ
- 1 čajová lyžička vanilkový extrakt
- 2 polievkové lyžice hladká múka
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200°C. V mise zmiešajte múku, cukor a soľ. Pridajte maslo a vymiešajte, kým nezískate hrubú mrveničkovú zmes. Pridajte vodu, kým nedosiahnete lepkavú textúru. Vyformujte cesto, zabaľte ho do alobalu a nechajte odpočívať 30 minút v chladničke.
Medzitým, nakrájajte jablká na tenké plátky. Zmiešajte jablká, cukor, škoricový prášok, soľ, vanilkový extrakt a múku v mise.
Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho na hrúbku 3-4 mm. Skoro celé cesto uložte na dno pekáča, pridajte náplň a pokryte zvyšným cestom, ktoré narežeme na pásiky.
Americký páj pečieme v rúre na 180°C, 50 minút, kým nebude zlato-ružový. Nechajte ho pred servírovaním vychladnúť aspoň 15 minút.