REKLAMA

Zdroj: DAPA Images from Canva

Jablkový páj

Recept na klasický americký jablkový páj, ktorý všetci zbožňujeme.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Cesto

  • 225 g hladká múka Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 140 g maslo Pridané do
  • 4 polievkové lyžice studená voda Pridané do

Náplň

  • 6 kus jablká Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička škoricový prášok Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička vanilkový extrakt Pridané do
  • 2 polievkové lyžice hladká múka Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 200°C. V mise zmiešajte múku, cukor a soľ. Pridajte maslo a vymiešajte, kým nezískate hrubú mrveničkovú zmes. Pridajte vodu, kým nedosiahnete lepkavú textúru. Vyformujte cesto, zabaľte ho do alobalu a nechajte odpočívať 30 minút v chladničke.

2. Krok

Medzitým, nakrájajte jablká na tenké plátky. Zmiešajte jablká, cukor, škoricový prášok, soľ, vanilkový extrakt a múku v mise.

3. Krok

Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho na hrúbku 3-4 mm. Skoro celé cesto uložte na dno pekáča, pridajte náplň a pokryte zvyšným cestom, ktoré narežeme na pásiky.

4. Krok

Americký páj pečieme v rúre na 180°C, 50 minút, kým nebude zlato-ružový. Nechajte ho pred servírovaním vychladnúť aspoň 15 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov