Jahňací guláš
Výborný obed, alebo večera, ku ktorému stačí už len kúsok chleba. Tento velmi jednoduchý a chutný guláš máme velmi radi. Je to málopracné, vďačné jedlo, ktorého výsledok stojí zato 😉
Ingrediencie
- 1.3 kg jahňacie mäso rebro alebo stehno
- 5 zemiaky
- 2 Cibuľa
- paradajky
- paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pl mletá červená paprika
- 2 ks bobkový list
- 2 kl majoránka kludne aj 3kl
- 1 kl mletá rasca
- 1 kl mleté čierne korenie
- 10 zrniek celé čierne korenie
- soľ
- olej
- 11⁄2 l voda
- 1 zemiak na strúhanie
Najnovšie letáky
Postup
V jednom hrnci dáme na troche oleja zosklovatiť cibulu. Následne dáme papriku, chvíločku necháme poškvrčať a pridáme mäso. Osolíme a necháme zakryté dusiť. Mäso si samé tiež pustí svoju šťavu, ale ak treba,tak neskôr aj podlejte trochou vody. Mäso dusíme/varíme pomaličky asi do trištvrte, čiže na 75% :-)
Keď je už mäso do 3/4 uvarené, pridáme zemiaky, papriku, paradajky a postrúhaný cesnak. Následne zalejeme vodou, tak aby jej bolo nad zemiaky. Ja som dala 1,5L vody. Nakoniec dáme 2 bobkové listy, majoránku, mletú rascu, celé a mleté čierne korenie a soľ podla potreby. Ak chcete mať guláš štiplavý, tak dajte aj čili. Celé privedieme do varu a pridáme aj na jemno postrúhaný zemiak. Guláš necháme pomaly variť až do mäkka. Treba kontrolovať zemiaky.
Guláš je chuťovo výborný a aj presne dobrý hustý od postrúhaného zemiaku. Podávame s chlebom a pokrájanou osolenou cibulou. Ja som k nemu spravila aj cibulovo maslový Bulgur pilav, je to spolu neskutočne dobré! Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube