Jahňacie stehno
Luxusné pečené jahňacie stehno.
Ingrediencie
- 1 jahňacie stehno
- 1 citrón
- 4 pl Parmigiano Regiano strúhaný
- 2 pl dijonskej horčice
- Hŕstka čerstvý koriander
- Hŕstka čerstvá petržlenová vňať
- rozmarín
- mäta
- 3 strúčiky cesnak
- 3 Lyžice olivového oleja
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Dáme si rozohriať rúru na 220 stupňov. Stehno si poriadne orežeme od tuku a blán. Necháme tam len minimálnu vrstvu aby mäso nebolo suché.
Zdroj: Youtube
Do mixéra si vložíme umyté čerstvé bylinky, soľ, očistený cesnak, horčicu, olivový olej a korenie. Všetko spolu rozmixujeme na pesto.
Zdroj: Youtube
Do mäsa urobíme nožíkom viacero zárezov a pesto do nich natlačíme. Povrch mäsa ešte potrieme zvyšným pestom a citrónom rozrezaným na polovicu. Celý kus mäsa osolíme a okoreníme.
Zdroj: Youtube
Takto pripravené mäso položíme na rošť na plech na pečenie aby neležalo vo výpeku. Dáme ho piecť do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút potom teplotu znížime na 170 stupňov a dopekáme podľa našej preferencie. Na medium rare pečieme ešte asi hodinu.
Zdroj: Youtube