REKLAMA
Jahodová plnka do torty
Táto jahodová plnka je dokonalým doplnením do každej torty. Je to ideálne na oslavu rôznych príležitostí alebo pre jednoduchý dezert.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g čerstvých jahod
- 200 g cukru
- 250 ml vody
- 2 Lyžice škrobu
- 2 Lyžice citrónovej šťavy
- 80 g maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Jahody umyte a očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
V hrnci si zahrejte vodu a cukor, miešajte, kým sa cukor úplne rozpustí.
3. Krok
Do zmesi pridaj jahody a nechajte variť asi 10 minút, kým sa nerozvaria. Rozmixujte.
4. Krok
V pohári si zmiešajte kukuričný škrob s citrónovou šťavou.
5. Krok
Pridajte do hrnca s jahodami a nechajte variť na miernom ohni asi 10 minút, kým zmes nezhustne.
6. Krok
Odstavte a nechajte vychladnúť.
7. Krok
Vo vychladnutej zmesi vyšľahajte maslo do peny.