REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Jahodové tiramisu
Úžasné jahodové tiramisu, rýchly a lahodný letný dezert.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 2 bal cukrárske piškóty
Krém
- 250 g šľahačka
- 500 g mascarpone
- 500 g jahodový jogurt
- 60 g práškový cukor
Ovocná vrstva
- 500 g jahoda
- 1 citrón
- 60 g práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Najskôr si zoberieme sklenenú zapekaciu misu. Na dno uložíme vrstvu cukrárskych piškót.
2. Krok
Spracujeme si ovocnú zložku. Jahody si napučíme vidličkou. Časť jahôd si môžeme odložiť na ozdobu. K popučeným jahodám pridáme cukor a šťavu z citróna.
3. Krok
Krém spracujeme tak, že zmiešame všetky suroviny na krém spolu šľahačom. Teraz môžeme prejsť k samotnému vrstveniu.
4. Krok
Na piškóty dáme trochu ovocnej zložky, pridáme krém a môžeme poukladať plátky jahôd. Pokračujeme ďalšou vrstvou piškót, ovocná zložka, krém a plátky jahôd. Posledná vrstva bude už len krém. Vrch koláčika môžeme dozdobiť nastrúhanou čokoládou.