Jahodovo - ricottové poháre
Jahodovo - ricottové poháre parádne osviežia v tomto horúcom počasí. Namiesto ricotty môžete kľudne použiť mascarpone alebo trebárs aj hrudkovitý tvaroh, čo máte práve doma. Hotové za cca 10 minút, ak nemáte nápad na poobedný dezert vyskúšajte 😃. ➡️ Po
Ingrediencie
Krém
- 250 g syr cottage cheese
- 250 ml šľahačka
- 1 balenie stužovač šľahačky
- 50 g biela čokoláda
- 1 balenie trstinový cukor s vanilkovým luskom
Jahodová časť
- 300 g mrazené jahody
- 20 g xylitol
- 1 Lyžice kukuričný škrob
- 2 Lyžice voda
- 250 g jahody čerstvé
Najnovšie letáky
Postup
Mrazené jahody v panvici zohrejeme. Kukuričný škrob vymiešame vo vode, pridáme xylitol a prilejeme k jahodám. Nevaríme, len za stáleho miešania " prehrejeme " jahody. Prelejeme do mixéra a rozmixujeme.
Čerstvé jahody nakrájame na menšie kúsky.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom.
Bielu čokoládu rozpustíme, zmiešame s ricottou a trstinovým cukrom. Pridáme vyšľahanú smotanu, premiešame.
Do pohárov dáme z ricottovej zmesi, potom jahodovú zmes a na to rozdelíme všetky nakrájané jahody. Na to dáme zvyšok ricottovej zmesi a opäť jahodovú zmes.
Ozdobíme podľa chuti. Dáme schladiť.
Dobrú chuť 🙂