Jahodovo - vanilkový cheesecake
🍓 Veľa jahôd, bielej čokolády, kvalitného mascarpone v kombinácii so sušienkovým základom 🍓
Ingrediencie
Potrebuješ
- 250 g maslové sušienky
- 125 g kvalitného masla
- 250 g mascarpone
- 250 g jemný polotučný tvaroh
- 200 g kyslá smotana
- 2 vajce
- 2 polievková lyžica Zlatého klasu
- 2 x vanilkový cukor
- 2 polievková lyžica cukor biely
- 50 g biela čokoláda
Na plnku
- 300 g mrazené jahody
- 1 kl maslo
- 2 polievková lyžica cukor biely
- 2 čajová lyžička Zlatý klas (prášok)
Najnovšie letáky
Postup
🍓 Rúru si predhrejeme na 175 stupňov. Dno formy o priemere 25cm si vystelieme papierom na pečenie.
🍓 Keksíky si rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a natlačíme na dno formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 10minút (do zlatista). Po upečení necháme vychladnúť.
🍓 Na plnku si vyšľaháme mascarpone s tvarohom, kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom, zlatým klasom, vajciami. Môžeme nastrúhať bielu čokoládu a zľahka premiešať.
🍓 Náplň vylejeme na vychladnutý korpus a pečieme na 170 stupňov 45-50minút. Po dopečení bude cheesecake v strede trasľavý ako keby nebol upečený. Po upečení necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
🍓 Do menšieho hrnca si dáme rozpustiť maslo, pridáme jahody s cukrom, necháme rozpustiť a následne privedieme do varu. V troche vody si rozmiešame zlatý klas za stáleho miešania prilejeme k vriacej jahodovej zmesi. Povaríme, kým zmes trocha nezhustne a následne necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
🍓 Vychladenú jahodovú polevu vylejeme na cheesecake a necháme v chladničke ideálne celu noc. Dobrú chuť ! 🥰