Jahodový cheesecake s pistáciami
Je celý bez laktózy.. od sušienok, cez plnku až po čoko ganache. Ten istý pomer a množstvo si môžeme pripraviť z bežných surovín mimo tejto lactofree verzie.
Ingrediencie
Korpus
- 160 g bezlaktózových sušienok
- 60 g delaktózovaného masla levmilk
Plnka
- 500 g mascarpone lactofree
- 250 g hrudkovitý tvaroh delaktózované od levmilk
- 200 g bezlaktózovej kyslej smotany od levmilk
- 1 vajce
- 1 čl vanilková pasta
- Štipka vanilkovej soli
- 1 pl špaldová hladká múka
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 50 g práškový trstinový cukor
Ganache
- 25 ml kokosová šľahačka
- 50 g vegan bielej čokolády
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky si pomixujeme a zalejeme roztopeným maslom, premiešame. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 22cm, pomocou lyžice vytvarujeme sušienkový korpus a pečieme 10minút na 170stupňov. Odložíme.
Všetky suroviny na plnku si vopred vyberieme, suroviny by mali byť izbovú teplotu. Začneme tvarohom a kyslou smotanou, ktoré zmixujeme na jemnú hmotu. V kuchynskom robote si zvlášť jemne premiešame mascarpone, tvaroh s kyslou smotanou, pridáme cukor, vajíčko, vanilkovú pastu, soľ. Hmotu miešame na jemných otáčkach, mohla by sa zraziť. Zvlášť si na vysokých otáčkach vymiešame šľahačkovú smotanu, ktorú jemne primiešame do plnky, na záver pridáme preosiatu múku, ak sa zdá byť plnka málo sladká, pridáme preosiaty trstinový práškový cukor. Pečieme 50 minút na 160 stupňov. Po upečení necháme pri pootvorenej rúre vychladnúť. Na druhý deň si pripravíme ganache a ozdobíme. Dobrú chuť .