REKLAMA

Jahodový koláč s tvarohom

Jahodový cheesecake

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

KORPUS (okrúhla forma 15cm)

  • 100 g keksy Pridané do
  • 45 g maslo Pridané do

TVAROHOVÁ VRSTVA

  • 250 g tvaroh jemný Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 5 pl práškový cukor Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 100 g jahodové coulis Pridané do

JAHODOVÁ VRSTVA

  • 200 g jahoda Pridané do
  • 1 pl škrobu Pridané do
  • 1 čl malinový puding Pridané do
  • 1 pl cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

KORPUS: Cesto rovnomerne vtlačíme na vymastenú formu a dáme piecť. 140°C/10 min. Z formy môže počas pečenia vytekať maslo, tak to treba niečím podložiť. Môžeme si pripraviť tvarohovú vrstvu.

2. Krok

Jahodové coulis si pripravíme rovnako ako jahodovú vrstvu. Urobíme to naraz z 300g jahôd a hotové 100g coulis použijeme do tvarohovej vrstvy. Všetko spolu rozmiešame. Hotový krém vylejeme na upečený korpus a dáme znova piecť. 140°C/60 min. Po upečení necháme koláč ešte hodinu vo vypnutej zavretej rúre a potom pri pootvorenej rúre ho necháme vychladnúť.

3. Krok

Pripravíme si jahodovú vrstvu. Jahody s cukrom necháme rozvariť. Zahustíme rozpusteným škrobom a pudingom. Miešame do zhustnutia. Odstavíme z plameňa, rozmixujeme dohladka a dáme ešte chvíľu povariť. Mierne vychladenú vrstvu nalejeme na koláč a dáme do chladničky. Ideálne cez noc.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4642 receptov

Mäsité jedlá

2189 receptov

Zaváranie

147 receptov

Dezert

3572 receptov

Mascarpone

334 receptov

Cestoviny

524 receptov

Večera

4350 receptov

Lacné jedlá

1461 receptov