Jahodový koláč s tvarohom
Jahodový cheesecake
Ingrediencie
KORPUS (okrúhla forma 15cm)
- 100 g keksy
- 45 g maslo
TVAROHOVÁ VRSTVA
- 250 g tvaroh jemný
- 200 g kyslá smotana
- 5 pl práškový cukor
- 1 pl hladká múka
- 1 ks vajce
- 100 g jahodové coulis
JAHODOVÁ VRSTVA
- 200 g jahoda
- 1 pl škrobu
- 1 čl malinový puding
- 1 pl cukor
Najnovšie letáky
Postup
KORPUS: Cesto rovnomerne vtlačíme na vymastenú formu a dáme piecť. 140°C/10 min. Z formy môže počas pečenia vytekať maslo, tak to treba niečím podložiť. Môžeme si pripraviť tvarohovú vrstvu.
Jahodové coulis si pripravíme rovnako ako jahodovú vrstvu. Urobíme to naraz z 300g jahôd a hotové 100g coulis použijeme do tvarohovej vrstvy. Všetko spolu rozmiešame. Hotový krém vylejeme na upečený korpus a dáme znova piecť. 140°C/60 min. Po upečení necháme koláč ešte hodinu vo vypnutej zavretej rúre a potom pri pootvorenej rúre ho necháme vychladnúť.
Pripravíme si jahodovú vrstvu. Jahody s cukrom necháme rozvariť. Zahustíme rozpusteným škrobom a pudingom. Miešame do zhustnutia. Odstavíme z plameňa, rozmixujeme dohladka a dáme ešte chvíľu povariť. Mierne vychladenú vrstvu nalejeme na koláč a dáme do chladničky. Ideálne cez noc.