Jahodový koláč so želatinou a tvarohom
Svieži letný jahodový koláč s tvarohom a želatinou.
Ingrediencie
Cesto:
- 2 vajcia
- 100 g cukor krupica
- Štipka soľ
- 100 g múka
- 30 ml vlažná voda
Tvarohová plnka:
- 400 g tvaroh jemný
- 200 g šľahačka
- 75 g práškový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 1 želatína
- 45 ml voda
Želé:
- 1 želatína
- 250 ml voda
- 45 g cukor
- 1 kvapka červené farbivo
Ovocie:
- 300 g jahody čerstvé
Najnovšie letáky
Postup
V robote si vyšľaháme najskôr celé vajíčka spolu s cukrom do peny. Pridáme štipku soli a vodu. Poriadne našľaháme, kľudne aj 15 minút.
Zdroj: Youtube
Do našľahanej zmesi už len jemne vareškou po častiach vmiešame múku. Pripravené cesto nalejeme do okrúhlej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 20 minút.
Zdroj: Youtube
V mise si vymiešame tvaroh spolu so šľahačkou. Pridáme cukor aj vanilkový a pripravíme základ na tvarohovú plnku.
Zdroj: Youtube
V hrnci si pripravíme želatinu podľa návodu vo vode. Do pripravenej želatiny dáme trochu plnky a vmiešame. Potom túto zmes nalejeme do tvarohovej plnky a premiešame.
Zdroj: Youtube
Plnku dáme na upečený korpus. Uložíme do nej umyté a osušené jahody.
Zdroj: Youtube
Ako posledné už len pripravíme želé na vrch torty. V hrnci si zohrejeme vodu, dáme do nej cukor nech sa nám rozpustí. Pridáme farbivo a želatinu. Mierne ochladnutú želatinu nalejeme na koláč. Necháme ho stuhnúť v chladničke.
Zdroj: Youtube