Japonská polievka Ramen
Pripravte si japonskú polievku Ramen podľa tohto originálneho receptu.
Ingrediencie
- 500 g bravčový bôčik
- 1 ks zázvor
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks zelená cibuľa
- 4 pl sójovej omáčky
- 3 pl saké
- 3 pl soľ
- 1 pl sezamový olej
- 1 ks špagety
- 2 pl Jedlá sóda
- voda
- 2 ks uvarené vajíčka
- fazuľové klíčky
Najnovšie letáky
Postup
Bravčový bôčik umyjeme, osolíme a zabalíme do potravinárskej fólie. Ideálne je pripraviť si ho deň vopred a dať do chladničky.
Zdroj: Youtube
Zelenú cibuľu rozpolíme.
Zdroj: Youtube
Zázvor nakrájame na plátky.
Zdroj: Youtube
Cesnak ošupíme.
Zdroj: Youtube
Do hrnca nalejeme vodu a pridáme tam cibuľu, zázvor, cesnak a mäso.
Zdroj: Youtube
Sitkom vybereme penu, ktorá sa vytvorila na vrchu a hrnec zakryjeme pokrievkou. Polievku dusíme 2 hodiny (v tlakovom hrnci stačí 20 minút).
Vývar necháme úplne vychladnúť a potom z neho vyberieme mäso a scedíme zeleninu.
Zdroj: Youtube
Následne ešte scedíme tuk.
Zdroj: Youtube
Čistý vývar opäť zohrejeme, pridáme soľ, korenie, sójovú omáčku, saké, sézamový olej a dusíme ho na nízkej teplote.
V druhom hrnci uvaríme cestoviny alebo chukamen rezance. Ak si vyberieme cestoviny tak pridáme do vody jedlú sódu bikarbónu.Po uvarení vodu scedíme.
Do taniera najprv nalejeme vývar, potom pridáme cestoviny, blanšírované fazuľové klíčky, uvarené a nakrájané vajíčko, plátky bôčika a nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku.
Zdroj: Youtube