REKLAMA
Japonské lievance
Recept na japonské lievance, ktoré sú nadýchané ako obláčiky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 2 ks vajcia
- 11⁄2 lyžičky cukor
- 1⁄2 lyžičky vanilkový extrakt
- 2 Lyžice maslo
- 11⁄2 Lyžice plnotučné mlieko
- 1⁄2 čajová lyžička citrónová šťava
- 1⁄2 lyžičky soľ
- 1 lyžičky kypriaci prášok
- 3⁄4 šálky hladká múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielka. Bielka dajte do veľkej misky a žĺtky do menšej misy.
2. Krok
Pridajte k žĺtkom 0,5 lyžičky cukru, vanilkový extrakt, mäkké maslo, plnotučné mlieko, citrónovú šťavu, soľ, kypriaci prášok a hladkú múku. Dobre zmiešajte.
3. Krok
Bielka vyšľahajte do peny. Počas šľahania postupne pridávajte zvyšný cukor.
4. Krok
Pomocou metličky opatrne primiešajte bielkovú penu do zmesi s žĺtkami.
5. Krok
Nalejte cesto do silikónovej formy a pečte na panvici s pokrievkou na miernom ohni asi 10 minút z každej strany.