:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DYBa_SGbAY2zkB4tzFBJ/07dcb15157aafd3ec739c16eeb7bfd.jpeg)
Jednoduchá a fantastická čokoládová torta
Najlepšia čokoládová torta, akú ste vyskúšali, rýchlo a vynikajúco. Šťavnatý korpus a zamatová čokoládová poleva z nej robí favorita našich rodinných narodeninových osláv. Som si istá, že tento recept na jednoduchú čokoládovú tortu si zamilujete aj vy!
Ingrediencie
Cesto
- 65 g kakao
- 220 g múka
- 2 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 330 g cukor
- 240 ml cmar
- 120 ml olej
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 veľké vajcia
- 240 ml horúca voda
- 1 čajová lyžička instantnej kávy
Krém
- 250 g maslo izbovej teploty
- 55 g cukor práškový
- 55 g kakao
- 110 g horká čokoláda-roztopená a vychladnutá
Najnovšie letáky
Postup
Na korpus si pripravíme 2 malé okrúhle tortové formy, ktoré vymastíme a vystelieme papierom na pečenie. Predhrejeme rúru na 180 ° C.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DYBa_SGbAY2zkB4tzFBJ/ae49acf4faa99df51041921519da28.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do misky preosejte všetky suché ingrediencie (múka, kakaový prášok, prášok do pečiva, sóda bikarbóna a cukor).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DYBa_SGbAY2zkB4tzFBJ/8322418416b2443e67758f57a510ab.jpeg)
Zdroj: Youtube
V samostatnej veľkej miske zmiešajte rastlinný olej, cmar, vajcia a vanilkový extrakt, kým sa dôkladne nespoja. Môžeme použiť elektrický ručný mixér.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DYBa_SGbAY2zkB4tzFBJ/36d1403323f12b95a5a05a2fdcf21c.jpeg)
Zdroj: Youtube
Postupne pridávajte suché ingrediencie k mokrým.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DYBa_SGbAY2zkB4tzFBJ/f79edd388d2f25d460b1216fd36ffe.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pridajte horúcu kávu (zmiešaním horúcej vody a instantnej kávy) a premiešajte.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DYBa_SGbAY2zkB4tzFBJ/52f8f1ab783f926cf515396266007d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Opatrne rovnomerne nalejte koláčovú zmes do foriem a vložte do rúry na približne 25-35 minút. Skontrolujte špajľou, aby ste sa uistili, že je prepečená a nechajte úplne vychladnúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DYBa_SGbAY2zkB4tzFBJ/1f84c7874beb986244e95d08cf86bc.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na polevu si roztopíme horkú čokoládu. Dajte bokom aby vychladla, zatiaľ čo pripravujete zvyšok maslového krému.
Maslo vložíme do misky a miešame pri vysokej rýchlosti asi 5 minút. Maslo by sa malo zmeniť zo žltšej farby na oveľa bledšiu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DYBa_SGbAY2zkB4tzFBJ/3ab1098850e5c0418b6463873dcf0c.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do masla postupne pridajte práškový cukor. Preosejte kakaový prášok a potom znova premiešajte, kým sa úplne nespojí. Pridajte vychladnutú rozpustenú čokoládu a miešajte, kým sa rovnomerne nespojí, konzistencia je príjemná na rozotieranie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DYBa_SGbAY2zkB4tzFBJ/e57d005b3e7446bbf5707501dfbcc4.jpeg)
Zdroj: Youtube
Umiestnite jednu z vrstiev torty na tanier alebo tortovú podložku a na vrch naneste polevu. Potom položte druhú vrstvu koláča na vrch ako sendvič.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DYBa_SGbAY2zkB4tzFBJ/0232fd7f2eb8bde864d69d1ae66e96.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na vrch natrieme polevu a pomocou špachtle zaguľatíme boky torty.
Táto vynikajúca čokoládová torta je pripravená na servírovanie! (Môžete ju nechať chvíľu stuhnúť aj do chladničky.)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DYBa_SGbAY2zkB4tzFBJ/0da457099a1960ec002bd195199c69.jpeg)
Zdroj: Youtube
Dobrú chuť!