REKLAMA
Jednoduchá hríbová omáčka k mäsu
Rýchla šampiňónová omáčka skvelá k hovädziemu steaku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 375 g huba
- 1 šalotky
- 6 stoniek čerstvého tymianu
- 2 pl olivový olej
- 1⁄2 l kvalitné červené víno
- 2 pl demi-glace
- 85 g maslo
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
V hrnci si rozpálime olivový olej, na ňom opečieme šampiňóny nasekané na plátky. Pridáme nasekanú šalotku a chvíľku restujeme.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Pridáme stonky tymianu. Pridáme demi-glace, ak nemáme môžeme to nahradiť kockou masoxu.
Zdroj: Youtube
3. Krok
K hríbom prilejeme červené víno a omáčku dusíme 20 minút.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Na záver už len pridáme maslo, omáčku odstavíme s plameňa a vmiešame ho. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
Zdroj: Youtube