REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zgiivWEPE0PT76NTbKsv/385d81098eecf1066acd6276592eb9.jpeg)
Jednoduchá hríbová omáčka k mäsu
Rýchla šampiňónová omáčka skvelá k hovädziemu steaku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 375 g huba
- 1 šalotky
- 6 stoniek čerstvého tymianu
- 2 pl olivový olej
- 1⁄2 l kvalitné červené víno
- 2 pl demi-glace
- 85 g maslo
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
V hrnci si rozpálime olivový olej, na ňom opečieme šampiňóny nasekané na plátky. Pridáme nasekanú šalotku a chvíľku restujeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zgiivWEPE0PT76NTbKsv/09f03b936ac798401fdc189867a7cc.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Pridáme stonky tymianu. Pridáme demi-glace, ak nemáme môžeme to nahradiť kockou masoxu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zgiivWEPE0PT76NTbKsv/18398a97a030026a08ea0e50b7406a.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
K hríbom prilejeme červené víno a omáčku dusíme 20 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zgiivWEPE0PT76NTbKsv/c9dd9b6551846cb9c11d2b57c4030d.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Na záver už len pridáme maslo, omáčku odstavíme s plameňa a vmiešame ho. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zgiivWEPE0PT76NTbKsv/2a2f674d549cf018f6c70330ef8b88.jpeg)
Zdroj: Youtube