REKLAMA
Jednoduchá krémová šampiňónová polievka
Najlepšia šampiňónová polievka - samozrejme podľa mňa. Ale vyskúšajte a presvedčte sa sami!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 1 pl slnečnicového oleja
- 2 pláty maslo
- 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 350 g mixu hnedých a bielych šampiňónov
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnak
- štipku muškátového orechu
- soľ a mleté čierne korenie
- 3 hrnčeky zeleninový bujón
- 150 ml smotany na šľahanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Začneme tým, že si v hrnci opražíme na masle s olejom čerstvý rozmarín. Keď je maslo voňavé, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny. Restujeme kým nepustia šampiňóny šťavu. Následne pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak a pražíme cca 4 minúty.
2. Krok
Dochutíme štipkou muškátového orecha, premiešame. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme mleté čierne korenie, trošku soli a varíme 15-20 minút. Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, pridáme smotanu na šľahanie a necháme prejsť polievku opäť varom. Podávame s chlebovými krutónmi alebo v bochníku. Dobrú chuť.