:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OVO9i06c5wuhAL2pGqGa/315819296273d8faf054187e14e762.jpeg)
Jednoduchá nepečená jablková torta
Nepečený jablkový cheesecake s karamelom
Ingrediencie
- 30 g pekanový orech
- 140 g sušienky
- 450 g mascarpone
- 2 pl arašidový krém
- 60 g práškový cukor
- 1 pl vanilková esencia
- 60 ml šľahačka
- 4 jablko
- 150 g kryštálový cukor
- 135 g maslo
- 80 ml smotany na šľahanie do karamelu
- soľ
- 1⁄2 čl škorica
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky s pekanovými orechami zmixujeme alebo rozdrvíme. Pridáme roztopené maslo a zmiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OVO9i06c5wuhAL2pGqGa/55f6ab18f5040237c617a70c38c543.jpeg)
Zdroj: Youtube
Sušienkovú hmotu pozatláčame do formy lyžičkou a dáme do mrazničky schladiť na pól hodiny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OVO9i06c5wuhAL2pGqGa/3dfa085bf431d7e8da47d16e1941e9.jpeg)
Zdroj: Youtube
Mascarpone si dáme do misky a zmixujeme do krémova. Pridáme arašídové maslo, práškový cukor, vanilkový extrakt a spolu zmixujeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OVO9i06c5wuhAL2pGqGa/ca233a180992ee826beed3a6ef90f1.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vo vedľajšej miske si spravíme šľahačku a tú pomaly pridáme k mascarpone zmesi. Šľahačku len jemne metličkou alebo vareškou premiešavame. Vylejeme do formy na sušienkový korpus a necháme v chladničke poriadne stuhnúť niekoľko hodín. Hodinu pred pridaním karamelu na vrch ho dáme do mrazničky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OVO9i06c5wuhAL2pGqGa/5fee80a73d1126ce9d408dd8affa60.jpeg)
Zdroj: Youtube
Jablká si očistíme, odšupkujeme a nakrájame na tenké plátky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OVO9i06c5wuhAL2pGqGa/01b9d6a3e5074264b2782eb5ddb77c.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na panvici si na slabšom ohni necháme rozpustiť kryštálový cukor, pridáme maslo a varíme kým sa maslo neroztopí. Miešame metličkou aby nám karamel neprihorel.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OVO9i06c5wuhAL2pGqGa/1347efd520337d1f122852e3838978.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pridáme smotanu a štipku soli a opäť miešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OVO9i06c5wuhAL2pGqGa/1ccf725e4d33025ab862f731f675ad.jpeg)
Zdroj: Youtube
Plátky jabĺk dáme do panvice ku karamelu a jemne miešame aby sa obalili zo všetkých strán. Pridáme mletú škoricu a 1 minútu varíme. Necháme vychladnúť bokom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OVO9i06c5wuhAL2pGqGa/58acd4c277673f5bf3775a3efe4c5c.jpeg)
Zdroj: Youtube
Koláč si vytiahneme z mraziaku a naukladáme naň vychladené jablká z karamelu. Potom to zalejeme zvyšnou karamelovou omáčkou z panvice.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OVO9i06c5wuhAL2pGqGa/108aa88d039bb6dcbe3b98a06a2477.jpeg)
Zdroj: Youtube
Koláčik nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OVO9i06c5wuhAL2pGqGa/fe15871cca4d401967ad0785287a37.jpeg)
Zdroj: Youtube