REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Jednoduché chrumkavé opečené a vyprážané hrebenatky

Nič nechutí ako dovolenka pri mori viac ako opečené a vyprážané mušle. Tento recept je jednoduchý na prípravu a zároveň gurmánsky, prináša ľahko opečené, dozlatista opečené čerstvé hrebenatky s chrumkavou vonkajšou stranou a šťavnatým vnútrom. Sú ideálne ako hlavné jedlo, ktoré sa podáva s omáčkou, hranolkami a šalátom, alebo ako predjedlo, ktoré naštartuje každé jedlo z morských plodov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 16 Veľké čerstvé mušle Pridané do
  • 1 pohár múka Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • 1 pohár strúhanky Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 12 pohár rastlinného oleja na vyprážanie Pridané do
  • Citrón a petržlenová vňať na podávanie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Hrebenatky opláchnite a osušte papierovou utierkou.

2. Krok

Múku ochuťte soľou a korením.

3. Krok

Každú mušľu obalte v ochutenej múke a potom ju namočte do rozšľahaných vajec. Potom mušle obaľte v strúhanke, kým nie sú úplne obalené.

4. Krok

Vo veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokej teplote.

5. Krok

Keď je olej rozpálený, opatrne doň vložte mušle. Varte ich asi 2 minúty z každej strany, alebo kým nie sú zlatohnedé. Nezabudnite panvicu nepreplniť; v prípade potreby smažte po častiach.

6. Krok

Vyprážané hrebenatky prelož pomocou dierkovanej lyžice na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby z nich vytiekol prebytočný olej.

7. Krok

Hrebenatky opečené v chlebe podávajte horúce, ozdobené plátkami citróna a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov