Zdroj: Pixabay
Jednoduché chrumkavé opečené a vyprážané hrebenatky
Nič nechutí ako dovolenka pri mori viac ako opečené a vyprážané mušle. Tento recept je jednoduchý na prípravu a zároveň gurmánsky, prináša ľahko opečené, dozlatista opečené čerstvé hrebenatky s chrumkavou vonkajšou stranou a šťavnatým vnútrom. Sú ideálne ako hlavné jedlo, ktoré sa podáva s omáčkou, hranolkami a šalátom, alebo ako predjedlo, ktoré naštartuje každé jedlo z morských plodov.
Ingrediencie
- 16 Veľké čerstvé mušle
- 1 pohár múka
- 2 vajcia
- 1 pohár strúhanky
- soľ a korenie podľa chuti
- 1⁄2 pohár rastlinného oleja na vyprážanie
- Citrón a petržlenová vňať na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Hrebenatky opláchnite a osušte papierovou utierkou.
Múku ochuťte soľou a korením.
Každú mušľu obalte v ochutenej múke a potom ju namočte do rozšľahaných vajec. Potom mušle obaľte v strúhanke, kým nie sú úplne obalené.
Vo veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokej teplote.
Keď je olej rozpálený, opatrne doň vložte mušle. Varte ich asi 2 minúty z každej strany, alebo kým nie sú zlatohnedé. Nezabudnite panvicu nepreplniť; v prípade potreby smažte po častiach.
Vyprážané hrebenatky prelož pomocou dierkovanej lyžice na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby z nich vytiekol prebytočný olej.
Hrebenatky opečené v chlebe podávajte horúce, ozdobené plátkami citróna a čerstvou petržlenovou vňaťou.