Jednoduché kuracie kung pao
Recept na zdravé kung pao s arašídmi
Ingrediencie
Mäso s marinádou
- 250 g kuracie prsia (nakrájané na kocky)
- 1⁄3 čl soľ
- 1 Štipka bieleho korenia
- 1 vaječné bielka
- 2 pl kukuričná múka
Zelenina
- paprika
- paprika žltá
- paprika zelená
- Cibuľa
- cuketa
- Úplný chili paprička
- plátky šampiňónov
- 40 g pražené arašidy
Omáčka
- 1 pl olej
- 1 čl nasekaný cesnak
- 1⁄3 šálky voda
- 2 pl Sladká omáčka ABC
- 1 pl Worcester omáčka
- 1 čl tmavá sójová omáčka
- 2 pl cukor
- 2 pl ustricová omáčka
- 2 pl Biely ocot
- 1 pl Červená chilli omáčka
- 1 čl sezamový olej
- 2 pl kukuričný škrob
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do misky a dáme marinovať so soľou, štipkou bieleho korenia, bielkom a kukuričnou múkou. Poriadne premiešame a odložíme bokom.
Medzitým si nakrájame všetkú zeleninu na kocky.
Do veľkej wok panvice si dáme olej poriadne rozohriať a kúsky mäsa smažíme približne 4-5 minút. Mäso vyberieme a dáme bokom.
Olej z panvice vylejeme. Dáme dve lyžice nového a do rozohriatého dáme nasekaný cesnak, opekáme kým nepustí arómu. Pridáme nakrájanú na kocky zeleninu a trochu vody. Miešame 3 minúty.
Medzitým si pripravíme v malej miske škrob s trochou vody a poriadne rozmiešame. Použijeme ho na zahustenie omáčky neskôr.
Keď zelenina trochu zmäkne, začneme postupne pridávať všetky suroviny na omáčku. Ako posledný ide zmiešaný škrob.
V ďalšom kroku pridáme k zelenine hotové kúsky mäsa a všetko poriadne premiešame.
Necháme chvíľu prepojiť chute a môžeme podávať. Dobrú chuť