Zdroj: Pixabay: EstudioWebDoce
Jednoduché marinované krevety
Tento recept na marinované krevety je ideálny na slnečné popoludnie.
Ingrediencie
- 500 g Veľké surové krevety bez panciera.
- 3 strúčiky Cesnak nakrájaný nadrobno.
- 1 Malé červené čili, zbavené jadierok a nakrájané nadrobno.
- 1 čajová lyžička Jemná morská soľ.
- 2 pl Olivový olej.
- Kôra a šťava z jedného veľkého citróna.
- 2 pl Nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
Najnovšie letáky
Postup
Začnite očistením kreviet - najlepšie je nechať ich bez škrupín, pretože dodajú pokrmu hlbokú chuť. Ak však chcete, môžete ich odstrániť, ale nezabudnite ponechať chvost neporušený kvôli prezentácii.
Do veľkej misy pridajte očistené krevety, nadrobno nasekaný cesnak a čili, jemnú morskú soľ, olivový olej a kôru a šťavu z jedného veľkého citróna. Pred odšťavením je dôležité citrón ošúpať - je to tak oveľa jednoduchšie!
Všetky prísady dobre premiešajte a uistite sa, že je každá krevetka obalená v marináde. Misku prikryte potravinovou fóliou a nechajte ju 30 minút marinovať v chladničke - s týmto procesom sa neponáhľajte, pretože krevety tak môžu absorbovať všetky chute.
Po marinovaní môžete krevety grilovať, opekať alebo jednoducho smažiť na panvici, kým nezružovejú a nie sú prepečené. Zvyčajne to trvá 3 - 4 minúty z každej strany, ale dávajte pozor, aby ste krevety neprepiekli, pretože môžu byť rýchlo gumové.
Krevety prelož na tanier, posyp čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávaj. Marinované krevety je najlepšie podávať pri stole bez škrupín, aby si ich ľudia mohli vylúpnuť a vychutnať. Pre extra pikantný nádych podávajte s pohárom chladného bieleho vína a plátkami čerstvého citróna.