Zdroj: Karolina Grabowska from Pexels
Jednoduché raňajkové rolky
Vždy som milovala domáci chlieb. Jeho vôňa, chuť a štruktúra sú úplne neporovnateľné s tým, čo si kúpite v obchode. Často pečiem tieto jednoduché rožky na raňajky. Sú mäkké, nadýchané a ideálne na natretie maslom alebo džemom. Najlepšie zo všetkého je, že sú veľmi jednoduché na prípravu.
Ingrediencie
- 500 g múka
- 2 čajové lyžičky Suché droždie
- 2 čajové lyžičky cukor
- 1 čajová lyžička soľ
- 280 ml Horúca voda
- 2 lyžice Olej
- 2 lyžice Olej
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej miske zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ. Nezabudnite, že soľ nesmiete dať priamo na droždie, pretože by mohlo stratiť svoju aktivitu.
Pridajte teplú vodu a olej a cesto hnette asi 10 minút, kým nie je hladké a pružné. Ak je cesto príliš suché, môžete pridať viac vody, ale pamätajte - na začiatku je vždy lepšie pridať menej vody, pretože neskôr už nebudete môcť proces zvrátiť.
Misku prikryte utierkou a nechajte cesto kysnúť asi 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem. Cesto nechajte kysnúť na teplom a pokojnom mieste bez prievanu.
Po tomto čase cesto vyklopte na pomúčenú dosku a rozdeľte ho na 8 rovnakých častí. Z nich vytvarujte okrúhle žemle.
Vytvarované buchty položte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich ešte 30 minút kysnúť.
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pečte buchty približne 20 minút, kým nie sú zlatisté. Tip - počas pečenia buchiet nalejte do spodnej časti rúry trochu vody. Parná voda vytvorí mimoriadne vlhkú atmosféru, vďaka ktorej budú mať buchty chrumkavú kôrku a mäkký vnútrajšok.