Zdroj: juefraPhoto via Getty Images
Jesenná karfiolová a zemiaková polievka
Tento recept na karfiolovú zemiakovú polievku je jednou z mojich najobľúbenejších polievok v chladnom období. Túto polievku som pre svoju rodinu pripravila už nespočetnekrát a vždy ma poteší, keď si jej zamatovú chuť všetci vychutnajú. Recept je vhodný aj pre vegetariánov.
Ingrediencie
- 1 veľké karfiol
- 5 stredná zemiaky
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l zeleninový bujón
- 200 ml Krém
- soľ a korenie podľa chuti
- Trochu masla na vyprážanie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Prípravu karfiolovej polievky začnite ošúpaním a nakrájaním zemiakov na kocky. Je dôležité, aby boli všetky zemiaky približne rovnako veľké, aby sa varili rovnomerne. Potom nahrubo nakrájajte karfiol. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo a asi 2-3 minúty na ňom smažte cibuľu a cesnak, kým nie sú priesvitné a voňavé. Potom pridajte kocky zemiakov a smažte ich asi 5 minút.
Teraz do hrnca pridajte karfiol. Prilejte zeleninový vývar a priveďte polievku do varu. Zeleninu nechajte variť na miernom ohni približne 20-25 minút, kým zemiaky a karfiol nezmäknú.
Potom polievku prepasírujte priamo v hrnci. Odporúčam použiť ručný mixér, aby ste dosiahli skutočne krémovú konzistenciu.
Teraz pridajte smotanu a nechajte karfiolovú zemiakovú polievku variť na miernom ohni ďalších 5 minút. Polievku ochutnajte a podľa potreby ju dochuťte soľou a korením.
Nakoniec podávajte karfiolovú a zemiakovú polievku v miskách. Ľahkú vegetariánsku polievku ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a vychutnajte si ju!