REKLAMA

Kačacie prsia na broskyniach

REKLAMA
Broskyňové recepty, z ktorých sa zbiehajú slinky – Takéto využitie sa oplatí poznať!

Recept nájdeš v tomto článku

Broskyňové recepty, z ktorých sa zbiehajú slinky – Takéto využitie sa oplatí poznať!

Ingrediencie

porcií
4

  • 4 kus kačacie prsia Pridané do
  • 500 g broskyňové zaváraniny Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • 120 ml bieleho vína Pridané do
  • 1 polievková lyžica Med Pridané do

Kapusta

  • 12 kus červená kapusta Pridané do
  • 1 kus červená cibuľa Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 polievková lyžica hnedý cukor Pridané do
  • vínny ocot Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do

Iné

  • 8 kus zemiak Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ako prvé si dajte variť zemiaky v šupke do hlbokého hrnca. Medzitým si v druhom hrnci pripravte červenú kapustu. Nadrobno nakrájanú červenú cibuľu opražte na troche oleja s polievkovou lyžicou hnedého cukru. Keď je cibuľa karamelizovaná, pridajte polovicu nastrúhanej hlávky červenej kapusty a dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte a nechajte pod pokrievkou dusiť do zmäknutia. Priebežne kapustu sledujte a podľa chuti pridávajte trošku octu, cukru alebo soli.

2. Krok

Kačacie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Narežte párkrát jemne povrch kože a potrite medom. Poriadne osoľte a okoreňte. Na horúcom oleji s trochou masla postupne opražte prsia z oboch strán - najskôr kožou dolu. Následne podlievajte trochou bieleho vína a duste, kým nebude mäso mäkké. Zhruba v tri štvrtine varu pridajte k mäsu broskyne a krátko povarte.

3. Krok

Kačacie prsia servírujte s kapustou, broskyňami a varenými zemiakmi bez šupky s troškou masla. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov