Kačacie prsia na broskyniach
Ingrediencie
- 4 kus kačacie prsia
- 500 g broskyňové zaváraniny
- slnečnicový olej
- soľ
- korenie
- 120 ml bieleho vína
- 1 polievková lyžica Med
Kapusta
- 1⁄2 kus červená kapusta
- 1 kus červená cibuľa
- soľ a korenie
- 1 polievková lyžica hnedý cukor
- vínny ocot
- slnečnicový olej
Iné
- 8 kus zemiak
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si dajte variť zemiaky v šupke do hlbokého hrnca. Medzitým si v druhom hrnci pripravte červenú kapustu. Nadrobno nakrájanú červenú cibuľu opražte na troche oleja s polievkovou lyžicou hnedého cukru. Keď je cibuľa karamelizovaná, pridajte polovicu nastrúhanej hlávky červenej kapusty a dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte a nechajte pod pokrievkou dusiť do zmäknutia. Priebežne kapustu sledujte a podľa chuti pridávajte trošku octu, cukru alebo soli.
Kačacie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Narežte párkrát jemne povrch kože a potrite medom. Poriadne osoľte a okoreňte. Na horúcom oleji s trochou masla postupne opražte prsia z oboch strán - najskôr kožou dolu. Následne podlievajte trochou bieleho vína a duste, kým nebude mäso mäkké. Zhruba v tri štvrtine varu pridajte k mäsu broskyne a krátko povarte.
Kačacie prsia servírujte s kapustou, broskyňami a varenými zemiakmi bez šupky s troškou masla. Dobrú chuť!