REKLAMA

Kačacie prsia na broskyniach

REKLAMA
Ako upiecť kačku – Všetky rady a tipy k dokonale chrumkavej pochúťke

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť kačku – Všetky rady a tipy k dokonale chrumkavej pochúťke

Ingrediencie

porcií
4

  • 4 kus kačacie prsia Pridané do
  • 500 g broskyňové zaváraniny Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • 120 ml bieleho vína Pridané do
  • 1 polievková lyžica Med Pridané do

Kapusta

  • 12 kus červená kapusta Pridané do
  • 1 kus červená cibuľa Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 polievková lyžica hnedý cukor Pridané do
  • vínny ocot Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do

Iné

  • 8 kus zemiak Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ako prvé si dajte variť zemiaky v šupke do hlbokého hrnca. Medzitým si v druhom hrnci pripravte červenú kapustu. Nadrobno nakrájanú červenú cibuľu opražte na troche oleja s polievkovou lyžicou hnedého cukru. Keď je cibuľa karamelizovaná, pridajte polovicu nastrúhanej hlávky červenej kapusty a dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte a nechajte pod pokrievkou dusiť do zmäknutia. Priebežne kapustu sledujte a podľa chuti pridávajte trošku octu, cukru alebo soli.

2. Krok

Kačacie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Narežte párkrát jemne povrch kože a potrite medom. Poriadne osoľte a okoreňte. Na horúcom oleji s trochou masla postupne opražte prsia z oboch strán - najskôr kožou dolu. Následne podlievajte trochou bieleho vína a duste, kým nebude mäso mäkké. Zhruba v tri štvrtine varu pridajte k mäsu broskyne a krátko povarte.

3. Krok

Kačacie prsia servírujte s kapustou, broskyňami a varenými zemiakmi bez šupky s troškou masla. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov