REKLAMA
Kačička
Pečené kačacie prsia a stehná s červenou kapustou a zemiakovými lokšami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 kačacie prso s kožou
- 2 kačacie stehno s kožou
- 2 mrkva
- 2 petržlen
- 1⁄2 lemon v2
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 veľká cibuľa
- 11⁄2 dl červeného suchého vina
- 1 dl bujón
- soľ
- korenie
- olivový olej
- 3 Lyžice butter v7
- 1 hlávka červenej kapusty
- cukor
- 1⁄2 Lyžice mletej škorice
- lokše
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Nakrájanú cibuľu osmahneme na oleji do zlatista.
2. Krok
Pridáme nakrájanú červenú kapustu, pridáme cukor, šťavu z citróna a soľ, aby pustila šťavu.
3. Krok
Dusíme do mäkka.
4. Krok
Podľa chuti pridáme škoricu, čierne ml. korenie.
5. Krok
Mäso umyjeme, usušíme, dáme do zapekacej misy.
6. Krok
Osolíme a okoreníme. K mäsu pridáme očistenú mrkvu, petržlen, jablko rozrezané na polovice a zalejeme vínom a vývarom.
7. Krok
Zakryjeme a pečieme na 200 stupňov hodinu.
8. Krok
Mäso odokryjeme, potrieme maslom a necháme zapiecť, kým nie je koža chrumkavá.
9. Krok
Lokše zohrejeme na panvici potreté maslom.