REKLAMA
Zdroj: Canva
Kalerábová polievka so syrom
Toto je recept na najlepšiu kalerábovú polievku so syrom, ktorá dokáže potešiť každého milovníka tradičnej slovenskej kuchyne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks kaleráb
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 11⁄2 l zeleninového vývaru
- 1 Lyžice masla
- petržlenová vňať na posypanie
- postrúhaný tvrdý syr
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Kaleráb olúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme najemno.
2. Krok
V hrnci rozpustíme maslo a na ňom orestujeme cibuľu dozlatista. Potom pridáme nasekaný cesnak a pokračujeme v restovaní ešte minútu.
3. Krok
Do hrnca pridáme nakrájaný kaleráb, osolíme, okoreníme a premiešame. Pridáme vývar a necháme variť na strednom ohni asi 15 minút, alebo kým nie je kaleráb mäkký.
4. Krok
Polievku rozmixujeme do hladka pomocou mixéra a potom pridáme nastrúhaný syr. Počkáme, kým sa syr úplne rozpustí a potom polievku vypneme.
5. Krok
Polievku pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.