REKLAMA
Kapustnica s klobáskou
Kapustová polievka musí byť u nás s klobáskou, takto ju robievam ja.
REKLAMA
Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
porcií
12
- 2 kg kyslá kapusta
- 3 kus klobása
- 2 hrste dubáky
- 1 kus žltá cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 11⁄2 kg bravčové mäso
- slnečnicový olej
- soľ
- 2 kus bobkový list
- 1 čajová lyžička kmín
- 6 guličiek celé čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Očistíme cibuľu a cesnak a nakrájame nadrobno. Bravčové mäso nakrájame na kocky. Mäso podusíme na opraženej cibuli, kým sa nezatiahne. Pridáme cesnak a červenú mletú papriku a poriadne premiešame vareškou.
2. Krok
Premytú kyslú kapustu pridáme k mäsu spolu s hríbmi, ktoré sme si deň pred tým namočili do vody a premiešame. Pridáme koreniny a zalejeme vodou. Zhruba v polovici varenia pridáme klobásky, osolíme a prípadne dochutíme ešte korením.
3. Krok
Keď je kapustnica hotová, klobásky vyberieme, nakrájame na kolieska a vrátime do hrnca.
4. Krok
My si ku kapustnici zvykneme robiť široké rezance ako prílohu, prípadne zemiaky. Ale veľmi dobre chutí aj s mäkkým chlebíkom.