REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Kapustová polievka s paradajkovým pretlakom
Kapustová polievka s paradajkovým pretlakom je dokonalým príkladom jednoduchosti a chuti ukrytej v tradičnej slovenskej kuchyni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 hlávka kapusty
- 2 ks cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 ks mrkvy
- 2 ks zemiaky
- 4 pl paradajkového pretlaku
- 2 l vody
- soľ a korenie
- paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kapustu, cibule, cesnak, mrkvu a zemiaky nakrájate na kúsky podľa vlastnej preferencie. Ja preferujem hrubšie kúsky, pretože sa potom pri varení nerozpadnú a dodajú polievke potrebnú šťavnatosť.
2. Krok
Na panvici restujte cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a po krátkej chvíli prilejte paradajkový pretlak.
3. Krok
K restovanej zmesi pridajte nakrájanú zeleninu a kapustu a podlejte ju vodou.
4. Krok
Polievku nechajte zovrieť a potom pridajte koreniny a soľ podľa chuti.
5. Krok
Kapustovú polievku dusíme, kým sa všetky ingrediencie neprepoja do jednotnej chuti.