:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TXjpP8jLhpfq4pP8n_QZ/a3cdac4285e78a3ce371df435630d7.jpeg)
Karé plnené s ovocím
Bravčové karé plnené sušeným ovocím.
Ingrediencie
- 600 g bravčové karé vcelku
- Hŕstka sušené marhule
- Hŕstka hrozienka
- 1 čl škorica
- 1 hrnček Vriaca voda
- soľ
- korenie
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 hrnček jablkové pyré nesladené
- čerstvé bylinky koriander, bazalka, tymián
- olej
- voda
Najnovšie letáky
Postup
V miske si zmiešame sušené marhule, hrozienka a škoricu. Zalejeme to vriacou vodou a necháme chvíľku postáť. Aby sa voda do ovocia vsiakla.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TXjpP8jLhpfq4pP8n_QZ/0cc4f4bc6c4e8a89e52bb23f975b6b.jpeg)
Zdroj: Youtube
Bravčové karé si pozdĺžne nariezame aby sa nám otváralo. Rozklepeme ho pod fóliou. Osolíme a okoreníme z oboch strán. V miske si zmiešame jablkové pyré s prelisovaným cesnakom. Potrieme celý plát mäsa.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TXjpP8jLhpfq4pP8n_QZ/8321f0fa679e3eeced904c84ca0e1c.jpeg)
Zdroj: Youtube
Posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti. Navrstvíme sušené ovocie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TXjpP8jLhpfq4pP8n_QZ/26368dd1ecf060d90dcccbd0dafa3e.jpeg)
Zdroj: Youtube
Mäso zarolujeme a previažeme špagátom. Vrch potrieme olejom a môžeme ešte posypať zvyškom byliniek.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TXjpP8jLhpfq4pP8n_QZ/2dbc424d13ec64eaae05836581771d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Preložíme na rošt a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Mäso pečieme do mäkka asi hodinu a pol. Podlejeme a pravidelne prelievame výpekom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TXjpP8jLhpfq4pP8n_QZ/9d91b7f57fb1380c952935584b6acf.jpeg)
Zdroj: Youtube