Karé plnené s ovocím
Bravčové karé plnené sušeným ovocím.
Ingrediencie
- 600 g bravčové karé vcelku
- Hŕstka sušené marhule
- Hŕstka hrozienka
- 1 čl škorica
- 1 hrnček Vriaca voda
- soľ
- korenie
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 hrnček jablkové pyré nesladené
- čerstvé bylinky koriander, bazalka, tymián
- olej
- voda
Najnovšie letáky
Postup
V miske si zmiešame sušené marhule, hrozienka a škoricu. Zalejeme to vriacou vodou a necháme chvíľku postáť. Aby sa voda do ovocia vsiakla.
Zdroj: Youtube
Bravčové karé si pozdĺžne nariezame aby sa nám otváralo. Rozklepeme ho pod fóliou. Osolíme a okoreníme z oboch strán. V miske si zmiešame jablkové pyré s prelisovaným cesnakom. Potrieme celý plát mäsa.
Zdroj: Youtube
Posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti. Navrstvíme sušené ovocie.
Zdroj: Youtube
Mäso zarolujeme a previažeme špagátom. Vrch potrieme olejom a môžeme ešte posypať zvyškom byliniek.
Zdroj: Youtube
Preložíme na rošt a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Mäso pečieme do mäkka asi hodinu a pol. Podlejeme a pravidelne prelievame výpekom.
Zdroj: Youtube