REKLAMA
Zdroj: phbcz from Getty Images
Karfiolová polievka s vajcom
Táto chutná a výživná polievka je ideálna na studené zimné dni. Zvládnete ju pripraviť aj ako rýchle obedové jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné ingrediencie
- 1 ks stredne veľký karfiol
- 2 ks Cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 2 l voda
- 1 Lyžice maslo
- 2 ks vajcia
- 150 ml smotana na varenie
Korenie a dochucovadlá
- 1 lyžička soľ
- 1⁄2 lyžička mleté čierne korenie
- 1 lyžička muškátový oriešok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Najprv očistite karfiol a rozdeľte ho na menšie ružičky.
2. Krok
Olúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a strúčiky cesnaku.
3. Krok
Na panvici roztopíte maslo a pridáte pokrájanú cibuľu a cesnak. Oprážajte na strednom ohni, kým cibuľa nezačne byť zlatohnedá.
4. Krok
Pridajte karfiol do panvice a orestujte ho spolu s cibuľou a cesnakom po dobu asi 5 minút.
5. Krok
Potom pridajte vodu, soľ, korenie a muškátový oriešok.
6. Krok
Pokiaľ voda zovrie, znížte teplotu na minimum a varte do mäkka.
7. Krok
Keď je karfiol mäkký, pridajte do polievky smotanu a vyšľahané vajíčko. Nechajte všetko spolu ešte chvíľu povariť.