Karfiólové buffalo kúsky
Zaujímavé, zdravé a pečené!
Ingrediencie
Suroviny
- 1 karfiol
- hrnček múka
- hrnček voda
- 1 strúčik cesnak
- ČJ soľ
- 1 pl rastlinného oleja
Na omáčku potrebujeme
- 2 pl maslo
- 1 pl červeného vínneho octu
- 1 ČJ mletej červenej papriky
- ČJ kari korenia alebo kayenského korenia
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Prehrejeme rúru na 200 stupňov
V stredne veľkej miske si zmiešame múku, vodu, pretlačený cesnak a soľ – dobre spolu vymiešame
Karfiol si rozoberieme na malé ružičky, ktoré po jednom namočíme do pripravenej zmesi
Obalené kúsky karfiolu pokladáme na plech vystlatý jemne omasteným papierom na pečenie (rozotrieť 1 PL oleja)
Pečieme 10 minút kým obal stuhne, potom otočíme a pečieme ďalších 5 minút
Medzitým si pripravíme omáčku a to tak, že zmiešame dokopy maslo, ocot, mletú červenú papriku, kari alebo kayenské korenie a mleté čierne korenie
Karfiol po 15 minútach vyberieme z rúry a potrieme ho pripravenou omáčkou
Pečieme ďalších 8-10 minút tak, aby bol karfiol chrumkavý
Pred podávaním necháme karfiol vychladnúť
Ako prílohu môžeme zvoliť okrem tradičných zemiakov aj napríklad pečenú červenú papriku