Kávový cheesecake
Milovníci kávovej príchuti, toto je niečo pre vás. Tento cheesecake si zamilujete.
Ingrediencie
Základ
- 150 g sušienky
- 1 čl raňajková káva
- 1 pl kakao
- 80 g maslo
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 250 g macsarpone
- 200 g kyslá smotana
- 50 ml uvarená káva
- 3 ks vajcia
- 1 čl raňajková káva
- 2 pl hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 10 g vanilínový cukor
- pár kvapiek vanilkovej arómy
Poleva
- 150 g Horká čokoláda
- 50 ml uvarená káva
- 75 ml smotana na šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a mixujeme spolu. Na záver pridáme kakao a kávu. Všetko spolu premiešame a rovnomerne roztlačíme na dno okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie (priemer 24cm). Takto pripravený základ dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov 8-10 minút.
Tvaroh s mascarpone vyšľaháme. Pridáme smotanu. Následne prišľaháme kávu a po jednom vajíčka. K zmesi pridáme cukor, múku a vanilku a všetko spolu prešľaháme. Stačí krátko, kým sa všetky ingrediencie prepoja. Krém vylejeme na predpečený základ. Dáme piecť do rúry na 155 stupňov na 1 hodinu. Počas pečenia dáme na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň 30 minút až potom ho vyberáme.
Kávu a smotanu dáme do menšieho hrnca a zohrejeme. K horúcej zmesi pridáme nasekanú čokoládu a rozmiešame do hladkej polevy. Ak sa nám neroztopila všetka čokoláda, môžeme zmes ešte zahriať. Mierne vychladnutú polevu vylejeme na cheesecake a odložíme do chladničky, ideálne na noc.