REKLAMA
Kefírová bábovka
Pripravte si bábovku z dravšom prevedení, doplnenú kefírom. Vhodná ako poobedný dezert, olovrant i raňajky. Doplniť ju môžete tvarohom, jogurtom, džemom, orieškovým maslom či obľúbenou nátierkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
14
- 3 ks vajcia
- 400 ml kefír
- 50 ml olej
- 100 g erythritol
- 20 g vanilínový cukor
- vanilková aróma
- 300 g hladká špaldová múka
- 1 čl mletá škorica
- 1 balenie prášok do pečiva
- 20 g kakao
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Následne prišľaháme kefír a olej. Nakoniec preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme škoricu a všetko spolu premiešame.
2. Krok
Polovicu cesta nalejeme do vymastenej formy na bábovku. Do druhej polovice primiešame kakao a cesto nalejem do formy.
3. Krok
Premiešame špajdľou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme približne 55 minút.