Kimchi
Kimchi je tradičná kórejská príloha zo solenej a fermetovanej zeleniny ako je kapusta Napa (čínska kapusta) a kórejská reďkovka.
Ingrediencie
- 2 ks hlávky kapusty Napa čínska kapusta
- 4 čl soli na hlávku kapusty
- 2 ks mrkva
- 1⁄2 ks Cibuľa
- 4 Stonky zelená cibuľa
- 2⁄3 šálky pretlačený cesnak
- 1 čl zázvor
- 1⁄2 čl hovädzie mäso Dashida hovädzí bujón Msg
- 1 šálka Vločky červenej papriky
- 3 čl kryštálový cukor
- 2 pl solená krevetová omáčka
- 1⁄2 šálky sardelová rybacia omáčka
Najnovšie letáky
Postup
Prvým krokom prípravy Kimchi je nakrájanie kapusty. Kapustu prekojíme na polovicu. Drevnatý koniec kapusty odrežeme.
Zdroj: Youtube
Nadrobno nakrájanú kapustu vložíme do veľkého lavóra a osolíme. Kapustu necháme 30 minút odpočívať. Po pol hodine ju rukami premiešame a opäť ju necháme odpočívať. Tento proces miešania spravíme dokopy 6 krát.
Zdroj: Youtube
Po 3 hodinách kapusta pustí veľa štavy. Je potrebné kapustu poriadne premyť vodou. Premyjeme ju tak, aby bola chuťovo pre nás dobrá. Má byť len mierne slaná.
Zdroj: Youtube
Medzitým ako sa kapusta solila si nachystáme zeleninu. Mrkvu a cibuľu nakrájame na pásiky. Poriadne spolu premiešame.
Zdroj: Youtube
Teraz pridáme ostatné suroviny. Cesnak pretlačíme a pridáme zatiaľ len 2/3 cesnaku. Ďalej pridáme mletý zázvor, cukor, Dashida, krevetovú omáčku, rybaciu omáčku a vločky červenej papriky. Poriadne to spolu premiešame.
Zdroj: Youtube
Kimchi naložíme do pohárov - približne palec a pol od vrchu musí ostať prázdny.