:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nGKjRbOH536C-AalTstE/a5e1d1452a58d98f00285102d0466b.jpeg)
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Kiwi rezy
Osviežujúce kiwi rezy na každú príležitosť.
Ingrediencie
Cesto
- 4 ks sneh z bielkov
- 4 ks žĺtko
- 200 g cukor práškový
- 1 dcl mlieko
- 1 dcl olej
- 200 g hladká múka
- 1 ks kypriaci prášok
Krém
- 250 ml šľahačka
- 500 ml kyslá smotana
- 2 pl cukor práškový
- 1 bal cukor vanilkový
Poleva
- 500 ml kiwi sirup
- 2 balenia Zlatý klas (prášok)
- 500 ml voda
- 3 pl cukor kryštál
- 6 ks kivi
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. V miske si vyšľaháme žĺtka s cukrom. Pridáme olej, mlieko a postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Na záver do cesta dáme sneh.
Korpus pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 15 minút. Necháme si ho vychladnúť.
Z vody, sirupu, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť, aby sme tam nemali kožičku.
Šľahačku vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom a vanilkovým cukrom. Natrieme na vychladnutý piškótový plát.
Na krém uložíme plátky kiwi. Môžeme opatrne liať schladnutú polevu. Lejeme ju pomocou lyžice aby sa nám nepremiešala s bielym krémom. Celý koláč necháme poriadne stuhnúť. Najlepšie cez noc.