REKLAMA

Zdroj: fashhotographic from Getty Images

Klasické palacinky

Klasické palacinky sú tenké a mäkké, podávajú sa obvykle posypané práškovým cukrom, s džemom alebo s ovocím. Toto jednoduché jedlo je obľúbenou voľbou na raňajky, olovrant alebo dezert. Palacinky môžu byť tiež plnené sladkým alebo slaným náplňou podľa chuti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 250 g hladkej múky Pridané do
  • 500 ml mlieka Pridané do
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 2 pl cukor Pridané do
  • 1 pl rastlinný olej Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

V mise zmiešajte všetky suché ingrediencie (múka, soľ, cukor) a vytvorte v strede jamku.

2. Krok

Do jamky pridajte vajcia, rum a začnite pomaly pridávať mlieko, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.

3. Krok

Cesto premiešajte a nechajte odstáť 20 minút.

4. Krok

Palacinkovú panvicu rozohrejte a potrite olejom. Vlejte cca 1/4 šálky cesta a rovnomerne ho rozotrite po celej panvici.

5. Krok

Pečte na stredne silnom ohni, kým nie je spodná strana zlatohnedá (zhruba 2 minúty), potom palacinku otočte a pečte ešte 1-2 minúty.

6. Krok

Pokiaľ sa cesto príliš rýchlo speká, znížte teplotu. Ak je palacinka príliš hrubá, pridajte do cesta viac mlieka.

7. Krok

Opakujte proces s ostatným cestom. Pred každou novou palacinkou potrite panvicu olejom.

8. Krok

Podávajte palacinky teplé, posypte ich práškovým cukrom, natrite džemom alebo pokvapkajte medom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov

Zaváranie

145 receptov